Gjennomtrekk under Skogafjellet: Skuddsalve markerte milepæl for Lysevegen

Endelausmarka (ved lunsjtid 22. februar 2017) Etter at anlegget ble sikret og personell trukket ut av begge løpene, fikk skytebasen ordre om å skyte siste salve av ordfører i Os, Marie Lunde Bruarøy.

To marie lunde bruarøy - klar for siste salve mid res DSC_1876minutter etterpå kom drønnene og luftbølgene til oss som sto på utsiden av løpet i Endelausmarka.

I løpet av nøyaktig ett år, har Veidekke drevet tunnelarbeidet under Skogafjellet i Os kommune. Anlegget skal ha to tunneler, men gjennomslaget for det vestre løpet ble behørig markert av politikere, rådmansverre ottesen - orienterer 22-2-17 mid res DSC_1894n og prosjektledelse i både Statens vegvesen og Veidekke. Et stort mediekorps var også til stede og dokumenterte denne viktige begivenheten på det største veianlegget i Hordaland til dags dato.

Bergen-Os Bompengeselskap as har hittil finansiert litt over 90 prosent av anleggskostnadene. Hele prosjektorganisasjonen omsetter for ca 100 millioner kroner per måned.

«Vi er svært glade for at anleggsarbeidet går bra. Det er hittil ikke meldt om noen arbeidsulykker, og det er godt å vite. Anleggsarbeid er farlig, men god kontroll og bevisst HMS-arbeid har åpenbart gitt gode resultater. Slik må det fortsette,» sier daglig leder Torbjørn Wilhelmsen i Bergen-Os Bompengeselskap.

«Vi har hittil lånt 1 millianleggsledelse og ordførere skåler i tunnelen mid res DSC_1919ard kroner til Lysevegen, og vi er innstilt på å låne drøyt 1 milliard kroner til i løpet av 2017. Det er mye penger, men når vi ser hva vi og samfunnet får igjen, er det en glede å skaffe til veie god finansiering som sikrer god framdrift for anleggsarbeidet.»

 

Fakta om Skogafjellstunellen

Tunnellengde: 1.445 meter i to parallelle løpgjennomslagskake DSC_1933

Stein som er skutt ut (p.t.): ca 250.000 m3

Sikringsbolter (p.t.): 13.000

 

Til toppen av sida