Første spadetak på Os

DSC_8801 terje søviknes med første spadetak 29-9-15Det var mange fra Os som møtte frem da markeringen av «første spadetak» ble tatt ved Svegatjørn tirsdag 29.september. Regionvegsjef Helge Eidsnes gav et kort riss av den lange historien bak prosjektet, men pekte sterkt på de mange positive ringvirkningene den nye veien vil få lokalt, regional og nasjonalt. Det var likevel ordfører i Os kommune og styremedlem i Bergen-Os Bompengeselskap, Terje Søviknes, som fikk æren av å ta det første spadetaket. Det gjorde han med stor glede (bilde). Søviknes pekte også på de utfordringer som Os-bygden nå står overfor med vekst og endringer. Søviknes var også tydelig i takken til alle som har vært med å bidra til at Lysevegen nå blir realisert. Han rettet en takk til Statens vegvesen, og en stor takk til alle de politikere og ordførere i Os, i fylket og på nasjonalt plan som hadde jobbet for prosjektet. «Vi trodde at vegen skulle realiseres rett etter at Halhjem-Svegatjørn sto ferdig. Slik gikk det ikke. Men nå gleder vi oss derfor enda mer over at anleggsarbeidene starter,» sa Søviknes.

Til toppen av sida