Første entreprisekontrakt signert for Lysevegen

Mandag 29. juni signerte regionvegsjef Helge Eidsnes den første av tre store kontakter for realisering av Lysevegen. Kontrakten på NOK 1.462.604.750, gikk til Implenia og adm.direktør Petter A.Vistnes signerte avtalen på selskapets vegne på en pressekonferanse på Statens vegvesen sitt prosjektkontor på Sandeid.

DSC_8264 handshake - Helge Eidsnes og Petter A Vistnes low res

 

Implenia er et relativt ungt selskap som bærer 100 års erfaringer med seg gjennom oppkjøp av selskaper over hele Norge. Implenia har hatt ansvar for tunnel/motorvei Vågsbotn og de har også bygget tunnel bak Tysse sentrum, som faktisk ble åpnet samme dag som den nye kontrakten ble signert.

Kontrakten med Implenia omfatter tunnelene under Nordås mot Rådal og mot Flyplassvegen. Arbeidene er svært krevende med omfattende hensyn til boliger og Bybanetrase.

Implenia vil kunne starte arbeidene 1. september 2014 dersom de ønsker det. Det er lagt en klar fremdriftsplan for prosjektet.

Til toppen av sida